DEÜ Sosyal Girişimcilik Proje Pazarı

Kütüphanemizin Açık Erişim Yayıncılık ve Yayıncılık Faaliyetleri İle İlgili Tüm Haberlerine  Kütüphane Sayfamızın Duyurular Bölümünden Erişebilirsiniz (Lütfen Tıklayınız)

Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Duyurularına Buradan Erişebilirsiniz.

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Duyurularına Buradan Erişebilirsiniz.

Wiley Dergilerinde “Ücretsiz Açık Erişim Makale Yayımlama Anlaşması” ile ilgili bilgilendirici dokümanlar

Yayınlanma Tarihi: 02-08-2023

• Okuma Süresi < 1 dakika

• Sayfa ilk yayımlanma tarihi: 02/08/2023 • Son güncelleme: 02/08/2023

TÜBİTAK ULAKBİM ile Wiley yayınevi arasında imzalanan “Ücretsiz Açık Erişim Makale Yayımlama Anlaşması” hakkında kullanıcılardan gelen telefon ve e-postalarda sorulan sorular göz önünde bulundurularak ULAKBİM Yetkililerince Türkçe (tıklayınız) ve İngilizce (tıklayınız) dokümanlar hazırlanmıştır.

Wiley’de ücretsiz açık erişim yayın yapabileceğiniz DERGİ LİSTESİ ve diğer detaylar için tıklayınız.

Ücretsiz Açık Erişim Yayın Yapabileceğiniz Aboneliklerimiz ve Dergi Listesi

Yayınlanma Tarihi: 15-02-2022

• Okuma Süresi 6 dakika

• Sayfa ilk yayımlanma tarihi: 15/02/2022 • Son güncelleme: 09/11/2023

Dokuz Eylül Üniversitesi Kütüphane Daire Başkanlığımız, üniversitemiz araştırmacılarına yayın desteği sağlamak ve Açık Erişimli Dergilerde yayın oranlarını artırarak atıf etkisini güçlü kılmak için araştırmacılarına destek olmaya devam etmektedir.

Oku ve Yayımla (Dönüştürücü) Anlaşmaları, bilimsel dergi yayıncılığında yeni bir model olarak geliştirilmiştir. Bu model altında abonelik maliyetleri ve makaleleri açık erişim yayımlamak için ödenen Makale İşleme Ücreti (Article Processing Charge (APC)) tek bir anlaşma altında bir araya getirilmektedir. Oku ve Yayımla anlaşmaları yazarlara, yayınları kabul edildikten hemen sonra APC için ek ödeme yapmaya gerek kalmadan makalelerini açık erişim yoluyla yayımlama fırsatı sağlar. Açık erişim yayın süreci, genellikle yazarların izlediği standart yayın kabul iş akışının bir parçasıdır.

DEÜ Kütüphane Daire Başkanlığı, aşağıdaki yayıncılarla 2023 yılı için Oku ve Yayımla anlaşmaları yapmıştır:

İlgili dergilere yayın gönderim aşamalarınızdaki tüm işlemlerinizde mutlaka kurum uzantılı mail adreslerinizi kullanmanız gerekmektedir!

AŞAĞIDAKİ SEKMELERDE SON YAPILAN GÜNCELLEMELERE DAİR BİLGİ NOTU:

• TÜBİTAK-ULAKBİM yetkililerinden gelen ek bilgilendirme duyuru maillerine göre; açık erişim kapsamına/anlaşmasına dahil olan ve ücretsiz açık erişim yayın yapabileceğiniz güncel dergi listesi yüklendi, ilgili sekme içerisinden indirebilirsiniz- 04/08/2023
  • WİLEY Türkiye temsilcisi ve TÜBİTAK-ULAKBİM yetkililerinden gelen duyuru mailinde gönderdikleri bilgilendirme dosyaları aşağıdaki ilgili sekme içerisine eklenmiştir.-02/08/2023
Bu konu ile ilgili sorularınız için Ali TAŞ (ali.tas@deu.edu.tr veya 0232 301 80 26) ile iletişime geçebilirsiniz.
AŞAĞIDA YER ALAN SEKMELERDEKİ HERBİR BAŞLIĞIN ÜZERİNE TIKLAYARAK DETAYI VE DERGİ LİSTELERİNİ İNCELEYEBİLİRSİNİZ